Houdbare resultaten, constante verbetering, en regelmatige balans

Verbeter: Door het aanbrengen van een structuur, overkoepelend zicht op de activiteiten, en andere “Architectuur” maatregelen kunnen er erg hoge besparingen worden bereikt. In een concreet voorbeeld werd de applicatie-portfolio gestandaardiseerd, en functionaliteit onderling verbonden. Ook werd de beheer-omgeving verbeterd.

Resultaat: Een kwart van de portfolio en 50% besparing in de processen van bewaking …. een factor 8 aan besparing op een belangrijk budget.

Een ‘verbeter’ houding, betekend ook dat er regelmatig moet worden bepaald of inderdaad de huidige diensten-portfolio nog wel voldoet. Wanneer er veel elementen ‘geschakeld’ zijn, en er zorgen zijn over onderhoud …. is het wellicht goed om te bezien of producten nog wel positief bijdragen aan de balans.

Wanneer producten/ functies niet zichtbaar bijdragen aan het bedrijfsresultaat, dan is het tijd om te zien of er een alternatief is, dan wel dat het huidige product zodanig kan worden aangepast dat er een unieke-waarde ontstaat.
Een mogelijke bepaling is dan via een RFP, dus door het product te vergelijken met andere leverancier-mogelijkheden.
Er zijn natuurlijk diverse manieren om alternatieven te vinden. Zie mijn inzet-mogelijkheden

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *